Legalisaties, bevoegdheidsverklaringen en afgeven copie conform

Door veel instanties en notarissen wordt gevraagd om een handtekening onder een officieel stuk te laten legaliseren. Hiermee weet men namelijk zeker dat u degene bent die het stuk heeft getekend. Hoe gaat het ‘legaliseren’ in z’n werk? De Familiejurist helpt u graag verder bij het legaliseren van uw handtekening.

Waarom legaliseren?

Het is belangrijk dat met zekerheid vaststaat dat u zélf de volmacht/verklaring heeft ondertekend en niet iemand anders. Daarom wordt de handtekening op de volmacht/verklaring gelegaliseerd. Legalisatie betekent dat een notaris vaststelt dat u inderdaad zélf de volmacht/verklaring ondertekent. Op deze wijze kan achteraf geen onenigheid ontstaan over de echtheid van uw handtekening en wordt de kans op misbruik sterk beperkt.

Waar kunt u een handtekening legaliseren?

Iedere notaris in Nederland is bevoegd uw handtekening te legaliseren. Zo ook bij De Familiejurist Amsterdam.

Hoe gaat legaliseren in zijn werk?

U ondertekent een volmacht/verklaring pas bij ons op het notariskantoor. Het is raadzaam om eerst telefonisch contact met De Familiejurist Amsterdam op te nemen om te vragen op welk moment u langs kunt komen.

U neemt bij uw bezoek aan De Familiejurist Amsterdam voor een legalisatie de volgende zaken mee:

– Stukken die getekend en gelegaliseerd dienen te worden (volmacht, verklaring, etc.);

– Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, Nederlands rijbewijs).

U zet uw handtekening in het bijzijn van onze notaris of één van de medewerkers en u toont daarbij uw legitimatiebewijs. De notaris van De Familiejurist Amsterdam legaliseert vervolgens uw handtekening door te verklaren dat u de handtekening in bijzijn van de notaris of medewerker heeft gezet.